סיבים תזונתיים: מדוע זה כל כך חשוב?

סיבים תזונתיים

בכל מה שקשור לתזונה, הביטוי «סיבים תזונתיים» חוזר על עצמו לא מעט פעמים. הסיבים התזונתיים מצויים במגוון רחב של מזונות, והם מעניקים לגוף יתרונות רבים ואף מועילים לשמירה על הבריאות. מדוע חשוב לצרוך סיבים תזונתיים וכיצד ניתן לעשות זאת? כל הפרטים בכתבה שלפניכם.

סיבים תזונתיים – מה זה בכלל?

סיבים תזונתיים מצויים בלא מעט מזונות מהצומח, ולמעשה מדובר בפחמימה מורכבת. יש לציין שהסיבים הללו אינם מתפרקים בגוף, ולכן הם לא מעלים את כמות הקלוריות במהלך צריכתם. כמו כן, הסיבים התזונתיים מתחלקים לשניים: סיבים מסיסים וסיבים בלתי מסיסים.

סיבים מסיסים מותססים במעי, והם מאפשרים לנו לעכל את המזון באופן איטי, מלבד זאת, הם נחשבים כרכיב חיוני לחולי סכרת מאחר והם מובילים להאטה בספיגת הסוכר בדם. את הסיבים הללו ניתן לצרוך בפירות, זרעי פשתן וקטניות מסוגים שונים. פה חשוב לציין גם את הסיבים הפרה-ביוטיים, שהרי מדובר בסיבים שמאפשרים להימנע מעצירות או בעיות עיכול והם מצויים בבצל, שום, דבש, בננות ועוד.

סיבים בלתי מסיסים, הם סיבים שאינם מותססים במעי, והיתרון שלהם הוא שהם מסייעים לתהליך העיכול כמו גם מדרבנים את תנועת המזון המצוי במערכת העיכול. את הסיבים הללו ניתן לצרוך באמצעות בורגול, אגוזים, ירקות, תפוחי אדמה, אורז מלא ועוד.

סיבים תזונתיים

אבל למה כל כך חשוב לצרוך סיבים?

לצריכת סיבים תזונתיים, ושילובם בתפריט התזונה באופן שוטף יש מעלות רבות, כשבין היתר מדובר במרכיב המסייע לפעולות המעיים מאחר והם ידועים בתכונתם לרכך את הצואה ולהניע אותה במעי. כמו כן, צריכת הסיבים מאפשרת לשמור על מערכת עיכול בריאה, כך ניתן להימנע מבעיות כמו עצירות וטחורים.

סיבים תזונתיים עשויים להועיל גם לשמירה על משקל תקין. כאמור, הסיבים אינם מוסיפים קלוריות לגוף, ואינם מתעכלים ומתפרקים בגוף, כמו כן, הם מסייעים בפעולות המעיים ותורמים לשמירה על המשקל. כפי שצוין מעלה, סיבים תזונתיים מאטים את ספיגת הסוכר בדם, ולמעשה, הם מאפשרים לחולי סכרת לאזן את רמות הסוכר בגופם.

שילוב סיבים תזונתיים בתפריט התזונה

כפי ששמתם לב, לסיבים התזונתיים יש לא מעט יתרונות ולכן הם מהווים רכיב חיוני בעבור כלל האוכלוסייה. נסו לשלב מזונות המכילים סיבים בתפריט התזונה היומי שלכם, למשל: שקדים, עדשים, אפונה, תפוחי אדמה, ברוקולי, ארטישוק, תותים, תירס, בננה, אגס, אורז, פסטה מחיטה מלאה, גריסי פנינה, תפוז ועוד. צריכת הסיבים צריכה להיות מבוקרת, מאחר וכמות הסיבים המומלצת שונה בין נשים לגברים, וכמובן תלויה בגילים, כלומר ילדים ומבוגרים צריכים לצרוך כמות קטנה יותר של סיבים תזונתיים.

אגב, כשאתם אוכלים את הפירות והירקות – תאכלו גם את הקליפה. כך תוכלו להעצים את כמות הסיבים התזונתיים שתצרכו.

אם אתם לא חובבים ירקות, פירות ושלל מזונות שעשירים בסיבים, תשמחו לדעת שניתן לצרוך אותם גם באופן מלאכותי באמצעות תוספי תזונה או אבקה, למרות שעדיף ומומלץ להעניק לגוף סיבים תזונתיים ממזון.

סיבים תזונתיים הם חלק משמעותי וחיוני למערכת העיכול, והם מעניקים לגוף מגוון רחב של יתרונות. ניתן לצרוך את הסיבים הללו ממגוון רחב של מזונות ולשמור על בריאותה של מערכת העיכול.

Leave a Comment